Financial Times: Hur löftet om eldrift kan förändra flygindustrin

20 september, 2018

I en lång artikel (18/9) uppger Financial Times att flygindustrin står på randen till det största genombrottet sedan jetmotorn uppfanns på 1930-talet. Artikeln klargör att de senaste årens snabba tekniska utveckling av bättre material, mer effektiva batterier och nya elektriska system bär på ett löfte om ett mer miljövänligt kommersiellt flyg.

Just nu tävlar flygindustrins största aktörer om vem som blir först med att introducera elektriska plan på marknaden, enligt Financial Times. Samtidigt arbetar ett stort antal startups med att utveckla eldrivna flygplansmodeller. Under förra året offentliggjordes fler elflygsprojekt än under de nio föregående åren sammanlagt.

”Vi ser eldrivet flyg som en fråga om när det kommer hända, inte om” uttalar sig Easyjets upphandlingschef Chris Essex i artikeln.