Utsläppen från inrikesflyget minskar

12 december, 2018

Enligt färska siffror från Naturvårdsverket minskade utsläppen av koldioxid från inrikesflyget i Sverige med 5,9 % mellan 2016 och 2017, det meddelar flygbolaget BRA i ett pressmeddelande idag. Minskningen är sannolikt en kombinerad effekt av att klimatsmartare flygplan, ökad användning av biobränslen och att fler väljer andra alternativ än flyg för vissa inrikestransporter.

BRA lyfter själva fram några exempel på hur de arbetar för att minska sina klimatutsläpp:

”BRA har de senaste åren bytt ut halva flygplansflottan till klimatsmarta och effektiva flygplan, bolaget erbjuder alla resenärer att välja fossilfritt biobränsle till sin flygresa, flyger majoriteten av sina linjer på låg höjd som inte genererar höghöjdseffekter och flyger alltid så rakt det går mellan destinationerna.”

Läs pressmeddelandet här

Se statistiken från Naturvårdsverket här